ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΤΕΧΝΙΤΗ

Πίσω

Electro Solutions

Electro Solutions

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Η τεχνική εταιρεία Electro Solutions, δηλαδή ηλεκτρολύσεις, έχει χαρακτήρα εμπορικό και τεχνικό. Ιδρύθηκε το 2005 από τον Κουκουμπή Μιχαήλ με έδρα τον Πολύγυρο Χαλκιδικής. Αποτελείται από μια έμπειρη ομάδα μηχανικών και τεχνικού προσωπικού.

Η έννοια του Instabus

Η εποχή μας χαρακτηρίζεται από ραγδαίες εξελίξεις και υψηλές απαιτήσεις σε όλους τους τομείς. Από τη συνθήκη αυτή δεν θα μπορούσε φυσικά να αποτελέσει εξαίρεση ο κλάδος των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων κτιρίων. Πράγματι, στις μέρες μας δεν επαρκούν πλέον απλοί διακόπτες για το φωτισμό και πρίζες. Ο σύγχρονος άνθρωπος απαιτεί λειτουργίες που να αυξάνουν την άνεση και την ασφάλεια, να μειώνουν την κατανάλωση ενέργειας, να έχουν τη δυνατότητα κεντρικού ή κατ ατομικού ελέγχου, ευκολία στη χρήση, ευελιξία και δυνατότητα προσαρμογής σε μελλοντικές αλλαγές της χρήσης και επεκτάσεις.

Ανταποκρινόμενες στις απαιτήσεις της εποχής μας, το Μάιο του 1990, 5 επιχειρήσεις του κλάδου των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων συννενώθηκαν και δημιούργησαν μια εταιρεία με την ονομασία ΕΙΒΑ (European Installation Buss Association).

Σήμερα στην ΕΙΒΑ συμμετέχουν περισσότεροι από 120 κατασκευαστές υλικών εγκαταστάσεων, βιομηχανίες ηλεκτρολογικού υλικού, υλικών θέρμανσης, κλιματισμού και αερισμού, οικιακών συσκευών και βιομηχανίες συστημάτων ασφαλείας. Στόχος της ΕΙΒΑ είναι η δημιουργία και προώθηση στην αντίστοιχη ευρωπαϊκή και παγκόσμια αγορά ενός νοήμονος συστήματος εγκατάστασης για κτίρια (European Installation Buss).

ΑΡΧΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ INSTABUS

Εκτός από το καλώδιο του ρεύματος, τοποθετείται και ένα καλώδιο ελέγχου, το καλώδιο Instabus, το οποίο δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα διπολικό τηλεφωνικό καλώδιο το οποίο συνδέει μεταξύ τους όλες τις συσκευές και τα μέρη της ηλεκτρικής εγκατάστασης, ώστε αυτά να "επικοινωνούν" μεταξύ τους σύμφωνα με συγκεκριμένο προγραμματισμό ο οποίος γίνεται με ένα απλό, συμβατό κομπιούτερ. Δημιου­ργείται δηλαδή ένα ξεχωριστό δίκτυο για την κυκλοφορία και τη μεταβίβαση των πληροφοριών της εγκατάστασης. Με τον τρόπο αυτό σε κάθε σημείο της εγκατάστασης οδεύουν ελάχιστα καλώδια, ενώ οι λειτουργικές διασυνδέσεις γίνονται από τον προγραμματισμό της εγκατάστασης. Έτσι, πιθανές αλλαγές στις λειτουργίες κοστίζουν ελάχιστα, αφού γίνονται απλά και μόνο με ένα αναπρογραμματισμό. Με λίγα λόγια, με την τεχνική Instabus ΕΙΒ δημιουργείται στο κτίριο ένα ανοιχτό, ευέλικτο περιβάλλον στο οποίο φωτισμός, αερισμός, κλιμα­τισμός, ηλεκτρικά ρολά, επικοινωνούν μεταξύ τους και έχουν ενιαίο τρόπο διαχείρισης και χειρισμού. Το Instabus ΕΙΒ καλύπτει όλες τις ανάγκες κάθε κτιρίου και εφαρμόζεται με την ίδια ευκολία τόσο σε μονοκατοικίες, ξενοδοχεία, σχολεία όσο και σε μεγάλα συγκροτήματα γραφείων.

ΟΦΕΛΗ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ INSTABUS

Ασφάλεια

Με την εφαρμογή της Instabus επιτυγχάνεται δραστική μείωση των καλωδίων - άρα ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες πυρκαγιάς. Επίσης, σε κανένα διακόπτη ή μπουτόν δεν υπάρχει πια η επικίνδυνη τάση των 230V (όλα τα εξαρτήματα χειρισμού λειτουργούν στα 24V ή με μπαταρίες.

Άνεση

Το να τηλεφωνήσει κάποιος στην ηλεκτρική του εγκατάσταση και να ελέγξει το φωτισμό, τη θέρμανση, να ποτίσει τον κήπο του ή και το αντίστροφο, να "τηλεφωνήσει" η εγκατάσταση στο γραφείο ή στο κινητό του ιδιοκτήτη της και να τον ειδοποιήσει ότι κάτι δεν πάει καλά, να αυξομειώνεται ο ηλεκτρικός φωτισμός στο γραφείο αυτόματα ανάλογα με ίο φυσικό φωτισμό (ήλιος, συννεφιά, κλπ) είναι μερικές μόνο από τις απεριόριστες δυνατότητες που παρέχει στους χρήστες της μια εγκατάσταση Instabus.

Ευελιξία

Σήμερα κάθε αλλαγή ή προσθήκη στην ηλεκτρική εγκατάσταση συνεπάγεται ενοχλητικές και δαπανηρές ενέργειες. Άνοιγμα κουτιών, προσθήκη ή αφαίρεση καλωδίων, αντικαταστάσεις υλικών, κλπ. Με την Instabus όλα αυτά αντικαθίστανται με μία λέξη: αναπρογραμμματισμός. Αλλαγές οι οποίες σε μια συμβατική εγκατάσταση φαίνονται αδύνατες ή ασύμφορες πραγματοποιούνται γρήγορα και απλά.

Οικονομία

Με μία πρόχειρη ματιά η εγκατάσταση Ιη5ΐ3ου.5 φαίνεται ακριβότερη. Όμως, οι δυνατότητες και τα οφέλη τα οποία δίνει, δεν μπορούν να υπάρξουν σε μια συμβατική. Η δυνατότητα αλλαγών χρήσης χωρίς μερεμέτια δεν μπορεί να κοστολογηθεί εύκολα. Εξίσου σημαντική είναι η δυνατότητα- εξοικονόμησης ενέργειας αφού γίνεται καλύτερη και εξυπνότερη διαχείριση των καταναλώσεων και των αναγκών.

Κόστος

Έχει αποδειχθεί ότι μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα η τεχνολογία ΕΙΒ καταλήγει να είναι φθηνότερη από τα συμβατικά συστήματα. Όσο πιο αυξημένες απαιτήσεις καλείται να εκπληρώσει μια εγκατάσταση, τόσο συντομότερα αποσβένεται η διαφορά κόστους. Επί πλέον, η τεχνολογία αυτή δίνει πρόσθετη αξία σε ένα κτίριο για τους χρήστες ή τους αγοραστές του.

Διάρκεια

Προσπαθώντας κανείς να δει το μέλλον φαίνεται καθαρά ότι η τεχνική Instabus ΕΙΒ έχει εξασφαλισμένη διάρκεια. Γιατί είναι μια συλλογική, ευρωπαϊκή προσπάθεια η οποία επεκτείνεται σε όλο τον κόσμο. Γιατί βασίζεται στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές των οποίων η εξέλιξη είναι σίγουρη και ραγδαία. Και κυρίως γιατί η φιλοσοφία πάνω στην οποία στηρίζεται είναι απολύτως ανοιχτή σε μελλοντικέ εξελίξεις.

Συμπεριφορά

Η απλή και αθόρυβη λειτουργία, η δυνατό­τητα πολλών χειρισμών με απλό τρόπο, η εύκολη αλλαγή χρήσης, η δυνατότητα ενδείξεων και πληροφοριών είναι μερικά μόνο από τα θετικά στοιχεία της συμπε­ριφοράς της εγκατάστασης Instabus. Ακόμη και σε περίπτωση βλάβης μιας συσκευής ο σχεδιασμός είναι τέτοιος ώστε και ο εντοπισμός της αιτίας της βλάβης να είναι απλός και γρήγορος αλλά και να μην υπάρχει περίπτωση επέκτασης της βλάβης.

Πλεονεκτήματα εγκατάστασης Intsabus

Χαρακτηριστικά Έργου - Work Characteristics Πλήρης ηλεκτρολογική εγκατάσταση / Προγραμματισμός Complete electrical installation / Planning

Βυs συνδρομητές / Βυs subscribers: 160 Γραμμές/ lines: 3 Χώροι Spaces: 41

Έλεγχος φωτισμού / Lighting control Σενάρια φωτισμού / Lighting scripts Ρύθμιση έντασης φωτισμού πυράκτωσης, φθορισμού Regulation of the intensity of lighting of glow (Dimming) Έλεγχος θέρμανσης με ΕΙΒ / Heating control with ΕΙΒ Τηλεχειρισμός φωτισμού Lighting telemanipulation

Τηλεφωνικός χειρισμός (αναγγελίες, Βλάβες, φωτισμός). Telephone manipulation Συναγερμός / alarm

Σε περίπτωση διακοπής ρεύματος η εγκατάσταση υποστηρίζεται αυτόματα (Η2), σε ορισμένες καταναλώσεις In case of interruption of current the installation is supported automatically Διαχείριση συστήματος ήχου / Management of sound.

Πλήρης ηλεκτρολογική εγκατάσταση / Προγραμματισμός - Complete electrical installation/Planning

Bus συνδρομητές / Bus subscribers = 160 Γραμμές/ Lines = 3 Χώροι / Spaces = 43

Έλεγχος φωτισμού - Σενάρια φωτισμού/Lighting scripts - Ρύθμιση έντασης φωτισμού (Dimming)

Έλεγχος ηλεκτρικών ρολών και τεντών σε συνεργασία με ανεμόμετρο και φωτόμετρο - Ρύθμιση διαδρομής ρολού για την όπλιση και την αφόπλιση του συναγερμού - Έλεγχος κουρτίνας σύμφωνα με τηνεξωτερική φωτεινότητα - Διασύνδεση του συστήματος ΕΙΒ με ψύξη θέρμανση (FAN Coil) - Τηλεχειρισμός φωτισμού - Τηλεφωνικός χειρισμός (αναγγελίες, βλάβες, φωτισμός) - Συναγερμός, δορυφορικά, τηλεφ. κέντρο - Διασύνδεση συστήματος με 1090 για αυτοματισμούς θέρμανσης οικίας και πισίνας.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΗ

loading ΑΠΟΣΤΟΛΗ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν ακόμη βαθμολογίες ή σχόλια.